University of Pécs logo UP Feit
Marcel Breuer Doctoral School of Architecture
University of Pécs
Faculty of Engineering and Information Technology

Polgármesteri ösztöndíj a 2012/2013. tanévben

Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet Polgármesteri ösztöndíjra a 2012/2013. tanévben felsőoktatási intézményekbe teljes idejű, nappali tagozatos képzésre beiratkozott pécsi állandó lakhelyű, magyar állampolgárságú, vagy Pécs valamely testvérvárosában állandó lakhellyel rendelkező, magyar nemzetiségű hallgatók számára.

A pályázat célja:
A kiemelkedő tanulmányi és kutatási eredményeket elérő hallgatók, illetve Pécs testvérvárosaiban élő magyar nemzetiségű tanulók támogatása.


Pályázatot nyújthat be:
Pécsi állandó lakhellyel rendelkező magyar állampolgárságú hallgató, aki a 2012/2013. tanévben valamely államilag elismert magyar vagy külföldi felsőoktatási intézményben tanulmányokat folytat (BA/BSC, MA/MSC, osztatlan, PhD) és tanulmányi eredménye (korrigált kreditindex) a pályázat kiírását közvetlenül megelőző mindkét aktív félévében 4,51 átlag felett van. Pályázhat továbbá Pécs testvérvárosában állandó lakhellyel rendelkező, magyar nemzetiségű, magyar igazolvánnyal rendelkező hallgató, aki a 2012/2013 tanévben valamely államilag elismert magyar, vagy szülőföldi felsőoktatási intézményben tanulmányokat folytat. 

A pályázathoz csatolni kell:  
A pályázat beadását megelőző két félévre vonatkozó hallgatói törzslapot, melyet a felsőoktatási intézménnyel hitelesíttetni kell. Az érvényes – beiratkozott – hallgatói jogviszonyról szóló igazolást.A felsőoktatási intézmény támogató nyilatkozatát. Országos felsőfokú tanulmányi versenyen elért eredményről szóló igazolást.Kutatási, fejlesztési eredményeiről szóló jegyzőkönyvet. Publikációs listát. Felsőfokú nyelvvizsga  bizonyítványok hiteles másolatát. Kiemelkedő művészeti, sport, közösségi tevékenységet igazoló dokumentációt. Minden egyéb, a tanulmányokkal kapcsolatos, kiemelkedő eredményt bizonyító igazolást.

(A külföldön megszerzett bizonyítványok, oklevelek, stb. másolata mellé kérjük csatolni azok nyelvtanár által hitelesített magyar nyelvű fordítását!)

A pályázat elbírálásának menete:
A pályázatok beküldésének határideje: 2012. október 31.

A pályázatok beadási határidejét követő 30 napon belül Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Oktatási és Kulturális Bizottsága (a továbbiakban: OKUBI) megtárgyalja a beérkezett pályázatokat, majd javaslatot tesz a támogatottakra, és a támogatás mértékére.Az OKUBI javaslata alapján Pécs város Polgármestere 15 munkanapon belül döntést hoz a támogatottak köréről. A döntéshozó a beadott pályázatok minősége és mennyisége alapján az OKUBI véleményét figyelembe véve állapítja meg az egyes kategóriákra eső keret mértékét.

A pályázó a pályázaton való részvétellel elfogadja a következőket:
Kizárható az a pályázó, aki az adatlapon valótlanságot állít, vagy a pályázattal összefüggő tényt elhallgat.A pályázó tudomásul veszi, hogy a megítélt ösztöndíj legfeljebb egy naptári évre szól, és újabb támogatás ezen a jogcímen a pályázónak három éven belül nem adható. Amennyiben a pályázó előző évben részesült polgármesteri ösztöndíjban, kizárólag azok az eredmények vehetők figyelembe az adott évi pályázat során, amelyek az előző pályázatban nem kerültek beszámításra. Az értékeléshez pontosítás, további adat, információ, dokumentum kérhető, amely csatolható a pályázathoz.A pályázatokról a döntést Pécs Megyei Jogú Város Polgármestere hozza meg, mely minden pályázóra nézve kötelező. Az elnyert ösztöndíj nem folyósítható, amennyiben a pályázó nem írja alá a Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatával megkötött  ösztöndíjszerződést. A megítélt ösztöndíj felfüggeszthető vagy megvonható, amennyiben az ösztöndíjazott nem teljesíti vagy megszegi az ösztöndíjszerződésben vállalt kötelezettségeit.A pályázaton ösztöndíjat nyert hallgatók névsora nyilvános.A döntéssel szemben fellebbezésnek nincs helye.

A pályázatokat személyesen Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Oktatási és Kulturális Referatúra titkársága7621 Pécs, Széchenyi tér 1. vagy – ajánlott küldeményként – postai úton kérjük eljuttatni az alábbi címre:

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata 7601 Pécs, Pf.: 58.

A borítékra kérjük ráírni: „Polgármesteri Ösztöndíj”

Az érdeklődők az alábbi címen és telefonszámon kaphatnak további részletes felvilágosítást az ösztöndíjpályázatról, a pályázati adatlapról:

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata
7621 Pécs, Széchenyi tér 1.
Tel.:06/72/533-947