Pécsi Tudományegyetem logo PTE Műszaki és Informatikai Kar
Breuer Marcell Doktori Iskola
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Csillagászati Hét a Planetáriumban

Aktuális űrkutatási, csillagászati témájú előadások, távcsöves bemutatók, interaktív kiállítás és a legnépszerűbb planetáriumi bemutatók várják a látogatókat a Csillagászati Hét során a legkiválóbb szakemberekkel, hétköznapokon 17.00 órától, szombaton és vasárnap 10.00– 17.00 óra között.

Space Challenge 2024

A Pécsi Kulturális Központ a Pécsi Tudományegyetem együttműködésével a 2023-24-es tanévre a technikai kultúra iránt érdeklődőknek országos versenyt szervez.
A verseny témája a világűr kutatása
, annak minél jobb megismerése, hiszen a Ti generációtok feladata lesz a következő 60-70 évben, hogy értő képet alkossatok a kozmoszról, annak érdekében, hogy az emberi élet jövője ne a véletlenen múljon.

Karrierest sorozat következő vendége a BAT Hungary

Az esemény keretében lehetőséget biztosítunk a hallgatóknak egy meghatározó, Pécs és vonzáskörzetében működő vállalkozás informális keretek közt történő megismerésére. A Karrieresten a hallgatók első kézből értesülnek a cégnél elérhető karrierutakról a szakmai gyakorlattól a senior, illetve vezető pozíciókig. 

Februári Programajánló

Kedves Kultúrabarátok!

Ismét érdekes programokkal várja Pécs városa a kultúra szerelmeseit.

Pécsi építészhallgatók ötletei is formálják a 2000 éves várost

Ami más városokban még szokatlan, Pécsett kiválóan működik. A pécsi vásártéren a mai kor követelményeinek megfelelő árusítás módjára, helyének kialakítására, a vásártér tájépítészeti, valamint építészeti megújítására fogalmazták meg néhány évvel ezelőtt a javaslataikat a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara (PTE MIK) építészhallgatói, akik azóta is több alkalommal vettek részt ötleteikkel a város különböző tereinek formálásában. Részesei voltak a Pécsi-víz völgyének vagy a város és az egyetem összefonódását vizsgáló egyetemi campusok új koncepciója kialakításának, mint ahogy foglalkoztak a régi vásárcsarnok épületének újrahasznosításával vagy a mecseki parkerdő fejlesztésével is. A város és a kar között a közelmúltban kötött együttműködési megállapodás keretében pedig most kezdődik egy az egyetemisták által is sokat használt útszakasz újragondolását támogató projekt, amelyben Pécs városa szintén számít az egyetemi építészhallgatók által képviselt, a fenntartható fejlesztést, a zéró ökolábnyomot is fókuszba állító javaslatokra. 

Szakmai gyakorlat a kormányhivatalban

Csatlakozz te is a megújult gyakornoki programunkhoz!
Jelentkezési határidő: 2024. Február 20.
Mit kínálnak:

  • A legváltozatosabb szakterületeket egy helyen
  • Nagy tapasztalattal és hivatástudattal rendelkező, felkészült gyakorlatvezetőket
  • A szolgáltató, ügyfélközpontú közigazgatásra fókuszáló, támogató munkahelyi légkört

Diplomaosztó Ünnepély

A PTE Műszaki és Informatikai Kar magyar nyelvű diplomaátadó ünnepségének tervezett időpontja 2024. február 10. (szombat) 10:00 és 12:00 óra, helyszíne: Műszaki és Informatikai Kar (7624 Pécs, Boszorkány út 2., A010-es terem).

Délelőtt 10 órai kezdettel a Gépészmérnöki BSc; Gépészmérnöki MSc; Létesítményenergetikai szakmérnök, Ipari termék- és formatervező mérnöki BSc; Környezetmérnöki BSc; Villamosmérnöki BSc; Mérnökinformatikus BSc; Tüzelőanyag-cella és hidrogéntechnológia szakmérnök / szakember; 12 órai kezdettel az Építészmérnöki BSc; Építészmérnöki osztatlan; Építőmérnöki BSc; Szerkezet-építőmérnöki MSc; BIM szakmérnök; Homlokzattervező szakmérnök szakon végzett hallgatók vehetik át a diplomájukat.