Pécsi Tudományegyetem logo PTE Műszaki és Informatikai Kar
Breuer Marcell Doktori Iskola
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

MIK 3D MechMania

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar Gépészmérnöki szak vezetése versenyt hirdet a 3D gyártás és a CAD tervezés középiskolai diákok körében történő népszerűsítésér.

Hack 4 Cure hackathon verseny

A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ (EMK) az EIT Healthcare projekt konzorciumi tagjaival, és a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társasággal közösen 2023. november 30-án és december 1-én szervezi meg a Hack 4 Cure – Adatból egészség elnevezésű hackathon innovációs ötletversenyét egyetemi hallgatók, valamint fiatal kutatók számára: A Hack 4 Cure hackathon verseny célja az, hogy olyan új digitális, adatvezérelt, és MI megoldásokat generáljon az egészségügy modernkori kihívásaira, amelyek segíthetik az orvosok munkáját, növelik a betegek elégedettségét, illetve az egészségügyi szektor hatékonyságát.

Keresik az ország legjobb középiskolás és egyetemista programozóit

PYTHON nyelven kell programozniuk az idei, immár 6. alkalommal meghirdetett országos Prograce verseny résztvevőinek, akiknek ugyan ismerniük kell ezt a programnyelvet, de azok tudnak igazán jó eredményt elérni, akik remek logikával és algoritmikus gondolkodással közelítik meg a feladatokat. 2023. december 14-én (csütörtökön) újra Pécsre várják a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság, valamint a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara (PTE MIK) által meghirdetett versenyre a középiskolások és egyetemisták alkotta kétfős csapatokat, hogy összemérjék logikai és programozói tudásukat. 

Indusac pályázati felhívás

Indusac pályázati felhívás


Pályázati cél:

Az Indusac elnevezésű, ipar-egyetem együttműködésre fókuszáló nemzetközi projekt keretén belül most lehetőség nyílik mind a cégek, mind az egyetemi diákok, kutatók számára, hogy  részt vegyenek a pályázatban, ahol valódi vállalati problémákon keresztül az egyetemi hallgatók és kutatók, mint probléma megoldók vesznek részt.

Pályázati beadási határidő: folyamatos

Bővebb tartalom

Zsolnay Kaland - Pécs legújabb szabadtéri játéka

A Zsolnay Kaland során a Zsolnay Negyed területén oldhattok meg ötletes feladatokat. A játék célja az, hogy Zsolnay Vilmos szemszögéből ismerjétek meg a város ikonikus Negyedét, s miközben a feladatokat próbáljátok megoldani, végigvezessen benneteket Vilmos életének főbb szakaszain, a Zsolnay gyár történetének jelentősebb állomásain.

Aradi Varga Show - Pécs

Aradi Tibor és Varga Ferenc József új vidám zenés humorestje 2*45 percben. Aradi Tibor és Varga Ferenc József Karinthy-gyűrűs humoristák neve mára már összeforrt. Állnak ketten a színpadon, és dől belőlük a poén.