Pécsi Tudományegyetem logo PTE Műszaki és Informatikai Kar
Breuer Marcell Doktori Iskola
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Díjeső a Terrán pályázatokon

A közelmúltban rendezték meg a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. Építész partnertalálkozóját, melynek keretében átadásra kerültek a Terrán Építész és az Építész Hallgatói Pályázat díjai is.

K&H start IT felhívás

A K&H Csoport IT kihívást indít azok számára, akiket érdekel a technológia világa.

A program célja, hogy támogassa az innováció iránt érdeklődő fiatal szakembereket a szakmai fejlődésben, a vállalkozói szemlélet kialakításában és a kapcsolatépítésben a tech piacon. A 6 hónap alatt tapasztalt IT mentorok segítenek a jelentkező csapatokra szabott ötletek kidolgozásában.

VI. Hatékony Vízellátás Nemzetközi Konferencia

Immáron hatodik alkalommal, 2024. március 21-én, ismét megrendezzük a Hatékony Vízellátás Nemzetközi Konferenciát, amelynek a Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottsága (MTA PAB) exkluzív épülete adott otthont. 

Tervezz te is ökoházat! Pécsett rendezik az országos verseny döntőjét

Egy háromgyermekes fiatal házaspár számára kellett tetszőleges anyagok és technológia felhasználásával ökoházat tervezniük az immár 4. alkalommal a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara (PTE MIK), valamint stratégiai partnere, a Baranya Megyei SZC Pollack Mihály Technikum és Kollégiuma által középiskolások számára meghirdetett Tervezz te is ökoházat! verseny résztvevőinek. Az építésztechnikumban tanuló fiatalok a háromfordulós verseny döntőjében március végén mutatják be elképzeléseiket a zsűrinek Pécsett, miután személyesen is megtekintettek egy ökoházat és megismerték a bent lakók tapasztalatait. 

Egyedülálló digitális rendezvényplatformot fejlesztettek a PTE MIK-en

Egységesen kezeli a rendezvényre való regisztrációt és a programbeosztást, valamint az azon belüli további jelentkezéseket, nyomon követi a látogatók érdeklődését, emellett pontos statisztikát ad tevékenységeikről – többek között ezeket a funkciókat foglalja magában az iWASTHR platform felhő alapú szolgáltatásrendszer, amelyet a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán (PTE MIK) közösen fejlesztettek oktatók és hallgatók. Az egyedi rendezvényplatformhoz telefonos applikáció is tartozik mind IOS, mind Android, mind pedig Huawei operációs rendszerre, ez a résztvevők számára lehetővé teszi, hogy igazolásként letölthessék saját maguk számára a rendezvény látogatásának személyes naplóját. Az iWASTHR-t a tavalyi, 4. Irány a PTE! Kultúrfeszt eseményen tesztelték élesben, az ottani tapasztalatok sokrétű felhasználási lehetőséggel kecsegtetnek. A rendezvényplatform a Magyar Marketing Szövetség döntése alapján technológiai megoldások kategóriában országos szinten az egyik legjobbnak bizonyult, amiért a közelmúltban Marketing Gyémánt Díjat kapott.

Tavaszi programözön

Kedves  Kultúrabarátok,

Közeleg a tavasz, gyűlnek a programok. Várjuk Önöket színes kínálattal!