Pécsi Tudományegyetem logo PTE Műszaki és Informatikai Kar
Breuer Marcell Doktori Iskola
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Hack 4 Cure hackathon verseny

A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ (EMK) az EIT Healthcare projekt konzorciumi tagjaival, és a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társasággal közösen 2023. november 30-án és december 1-én szervezi meg a Hack 4 Cure – Adatból egészség elnevezésű hackathon innovációs ötletversenyét egyetemi hallgatók, valamint fiatal kutatók számára: A Hack 4 Cure hackathon verseny célja az, hogy olyan új digitális, adatvezérelt, és MI megoldásokat generáljon az egészségügy modernkori kihívásaira, amelyek segíthetik az orvosok munkáját, növelik a betegek elégedettségét, illetve az egészségügyi szektor hatékonyságát.

Az ötletgenerálás mellett fontos az egészségügyi innovációs szemlélet terjesztése és a multidiszciplináris csapatmunka segítése.

A legértékesebb pályamunkák és az érdeklődő fiatalok becsatornázást kaphatnak a fontosabb egészségügyi szereplők (NNGyK; ESzFK) tematikus projektjeibe.

Azt reméljük, hogy a Hackathonon egyedi megközelítések, új, innovatív megoldások születhetnek.

Több tudományterület (egészségügy, informatika, fizika, menedzsment, szervezés, közgazdaságtan, szociológia, stb.) kapcsolódik és dolgozik össze ezen az ötletversenyen kiegészülve kommunikációs, jogi és kreatív szakemberekkel.

A résztvevők 3-4 fős csapatokban fognak dolgozni.


A kezdeti rövid motivációs és szakmai előadásokat követően (módszertan, adatvezérelt egészségügy, egészségügyi adatok fajtái, mesterséges intelligencia fontossága, stb.) a csoportoknak megközelítőleg 24 óra áll rendelkezésére, hogy közösen egy innovatív ötletet dolgozzanak ki a megadott szempontok szerint.

Ehhez segítségül hívhatják a mentorokat, akik egy előre megadott időintervallumban állnak rendelkezésre, különböző szakmai kérdésekben.

A pénteki nap délutánján minden csapatnak egy rövid, 3 perces„pitch”-ben kell az ötletét prezentálni a zsűrinek.

A zsűri ezután hozza meg döntését, a verseny eredményhirdetéssel zárul.


A VERSENYRE NOVEMBER 28-IG AZ ALÁBBI OLDALON LEHET JELENTKEZNI: https://itdweb.hu/hack-4-cure-adatbol-egeszseg/


[Pécsi hallgatók is számára a Semmelweis Egyetem biztosítja a szállást és a Transzdiszciplináris Kutatások Intézete pedig az utazást!]