Pécsi Tudományegyetem logo PTE Műszaki és Informatikai Kar
Breuer Marcell Doktori Iskola
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Ismét ott leszünk a bőközi fesztiválon

Az idei már a negyedik Bőköz Fesztivál az Ormánságban. Négy ormánsági kistelepülés a házigazda, Kémes, Szaporca, Tésenfa, Drávacsehi valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Ős-Dráva Látogatóközpontja. A kulturális rendezvényekben, fesztiválokban bővelkedő Dél-Dunántúlon a Bőköz egy olyan összművészeti rendezvény, amely a falvak egyediségére és hagyományaira épít.

Az idei fesztivál fő vendégei: a Pécsi Tudomány Egyetem több intézete és kara (PTE Műszaki és Informatikai Kar, PTE Bölcsészettudományi Kar Kommunikációs- és Média Tanszék, Konfuciusz Intézet, Janus Egyetemi Színház) a Nemzeti Művelődési Intézet, a Siklósi Alapfokú Művészeti Iskola. A Műszaki és Informatikai Kar már az elmúlt évben is jelen volt, amikor kézműves foglalkozások keretében egy hagyományos népi kézműves mesterséget, a fűzfavessző-fonást ismerhették meg a résztvevő hallgatók, oktatók és a fesztivál látogatói. A hagyományos kézművességhez kapcsolódó tervezés és megvalósítás olyan jól sikerült, hogy az idei fesztiválon újabb ötletekkel jelenik meg a műszaki kar Építész Szakmai Intézete, bár a vesszőfonás marad.

Ez a fesztivál több szempontból is formabontó, mert elsődleges a helyi értékek védelme egy olyan régióban, amely ugyan gazdaságilag szegény, de értékeiben gazdag. Éppen ezért a műszaki kar idei projektje is törekszik az értékállóságra és a racionalitásra. Olyan elképzelésekre épül, amely egy a szűkebb anyagi lehetőségekkel bíró térségben is megvalósulhat úgy, hogy a lehető legjobb megoldást nyújtsa, a lehető legtermészetesebb módon. Az idei ötlet helyet és szellemiséget teremt, mivel játszó és pihenő hely készül a helyi közösség számára.

Idén az alábbi kosarakkal készülünk:

A fesztivál időpontja: 2019. Augusztus 23-25.
Helyszín: Kémes, Szaporca, Tésenfa, Drávacsehi

További információk a fesztiválról:
www.bokozfeszt.hu