Pécsi Tudományegyetem logo PTE Műszaki és Informatikai Kar
Breuer Marcell Doktori Iskola
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Erasmus+ oktatói mobilitási program 2019/2020

Erasmus+ oktatói mobilitási program 2019/2020

isztelt Oktató Kollégák!

Megjelent az Erasmus+ oktatói mobilitási program 2019/2020-as akadémiai évre szóló kiírása! 
A pályázat megvalósítása 2019. október 1. és 2020. szeptember 30. közötti időszakban lehetséges. A mellékelt pályázati felhívás tartalmazza a partneregyetemek listáját.

Forgalmi rend változás

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Bálicsi út-Petőfi utca közötti átkötő út építése azon szakaszába érkezett, mely érinti a Bálicsi út gépjárműforgalmát. A forgalmi rend 2018. október 2-tól változik meg, várhatóan november 6-ig. 

Építésvezető mérnök magasépítési területre

A Branau Építőipari Kft.-t 1993-ban alakult, a kezdetekben kisvállalkozásként indult, de kitartó munkával mára a Baranya megyei jelentős építőipari cégek versenytársává vált. A vállalkozás legfőbb értékei a képzett saját munkaerő, a magas fokú gépesítés és  a széles eszközpark mellett az a hozzáállás, minőségre való törekvés, mely valamennyi építkezés során áthatja a munkálatokat.

Az elmúlt években – és jelenleg is – irodaház, üzemcsarnok, kereskedelmi üzlet, családi házak építésével foglalkozunk.

2003 júniusától belföldi fuvarozási tevékenységet is végzünk.

2015. szeptemberében bővítettük szolgáltatásainkat épületfa készítés, szállításával.

Felhívás MUT 2018. évi diplomadíj pályázatára

A jelentkezés határideje: 2018. október 20. 14:00

A Magyar Urbanisztikai Társaság pályázatot hirdet főiskolák és egyetemek urbanisztikai és ahhoz kapcsolódó témájú szakirányán végző alap- és mesterképzésben résztvevő hallgatók kiemelkedő szakdolgozatainak/diplomaterveinek díjazására az alábbi témakörökhöz kapcsolódóan:

PTE Innovációs Díj 2018

PTE Innovációs Díj 2018

A Pécsi Tudományegyetem egyik fő célkitűzése a „vállalkozó egyetemi” szemlélet és működés kialakítása. Ennek keretében célunk az Egyetem azon kutatóinak, PhD hallgatóinak és hallgatóinak támogatása, akik olyan innovatív megoldásokon, kutatási projekteken dolgoznak, amelyek rendelkeznek akkora üzleti értékpotenciállal, amellyel a PTE eredményesen tud megjelenni a hazai vagy akár a világpiacon.

Csodás kilátót építettek fából a pécsi hallgatók

Az alkotótáborairól híres magyar designstúdió, a Hello Wood idén a tokaji borvidék hat településén rendezett Építészmustrát, ahol 150 fiatal összesen 11 projektet készített el fából egy-egy mester keze alatt. Az alkotótáborban részt vettek a Pécsi Tudományegyetem építészhallgatói is Getto Tamás és Sztranyák Gergely vezetésével, és valami csodálatosat alkottak a történelmi borvidéken.

think.BDPST konferencia

think.BDPST konferencia

Az Antall József Tudásközpont a Külgazdasági és Külügyminisztériummal együttműködésben 2018. március 26-29 között harmadik alkalommal rendezi meg a think.BDPST – Connect to the Future elnevezésű stratégiai konferenciáját, amely a témához kapcsolódó kiállítással és egyéb kísérő rendezvényekkel egészül ki.