Pécsi Tudományegyetem logo PTE Műszaki és Informatikai Kar
Breuer Marcell Doktori Iskola
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Erasmus+ oktatói mobilitási program 2019/2020

Erasmus+ oktatói mobilitási program 2019/2020

isztelt Oktató Kollégák!

Megjelent az Erasmus+ oktatói mobilitási program 2019/2020-as akadémiai évre szóló kiírása! 
A pályázat megvalósítása 2019. október 1. és 2020. szeptember 30. közötti időszakban lehetséges. A mellékelt pályázati felhívás tartalmazza a partneregyetemek listáját.

Forgalmi rend változás

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Bálicsi út-Petőfi utca közötti átkötő út építése azon szakaszába érkezett, mely érinti a Bálicsi út gépjárműforgalmát. A forgalmi rend 2018. október 2-tól változik meg, várhatóan november 6-ig. 

Építésvezető mérnök magasépítési területre

A Branau Építőipari Kft.-t 1993-ban alakult, a kezdetekben kisvállalkozásként indult, de kitartó munkával mára a Baranya megyei jelentős építőipari cégek versenytársává vált. A vállalkozás legfőbb értékei a képzett saját munkaerő, a magas fokú gépesítés és  a széles eszközpark mellett az a hozzáállás, minőségre való törekvés, mely valamennyi építkezés során áthatja a munkálatokat.

Az elmúlt években – és jelenleg is – irodaház, üzemcsarnok, kereskedelmi üzlet, családi házak építésével foglalkozunk.

2003 júniusától belföldi fuvarozási tevékenységet is végzünk.

2015. szeptemberében bővítettük szolgáltatásainkat épületfa készítés, szállításával.

Felhívás MUT 2018. évi diplomadíj pályázatára

A jelentkezés határideje: 2018. október 20. 14:00

A Magyar Urbanisztikai Társaság pályázatot hirdet főiskolák és egyetemek urbanisztikai és ahhoz kapcsolódó témájú szakirányán végző alap- és mesterképzésben résztvevő hallgatók kiemelkedő szakdolgozatainak/diplomaterveinek díjazására az alábbi témakörökhöz kapcsolódóan:

Csodás kilátót építettek fából a pécsi hallgatók

Az alkotótáborairól híres magyar designstúdió, a Hello Wood idén a tokaji borvidék hat településén rendezett Építészmustrát, ahol 150 fiatal összesen 11 projektet készített el fából egy-egy mester keze alatt. Az alkotótáborban részt vettek a Pécsi Tudományegyetem építészhallgatói is Getto Tamás és Sztranyák Gergely vezetésével, és valami csodálatosat alkottak a történelmi borvidéken.

think.BDPST konferencia

think.BDPST konferencia

Az Antall József Tudásközpont a Külgazdasági és Külügyminisztériummal együttműködésben 2018. március 26-29 között harmadik alkalommal rendezi meg a think.BDPST – Connect to the Future elnevezésű stratégiai konferenciáját, amely a témához kapcsolódó kiállítással és egyéb kísérő rendezvényekkel egészül ki.

Éld ki a kreativitásod!

Ismét nagyszerű lehetőség nyílik, hogy a hallgatók megmutassák tehetségüket! A Zalakerámia és a Magyar Kerámia Szövetség lakberendezői versenyt hirdet tanulók (építész, belső építész, lakberendező, designer szakokon tanulók) és végzett szakemberek részére.