University of Pécs logo UP Feit
Breuer Marcell Doctoral School
University of Pécs
Faculty of Engineering and Information Technology

Erzsébet Bachmann dr.
Erzsébet Bachmann dr.
Associate Professor
bachmann.erzsebet@mik.pte.hu
Announced Topics

Az építészet és a társművészetek kapcsolata. 
Korunk minimalista építészete kézenfekvően kínálja a tereit társművészeti alkotások fogadására. A muráliák kutatása reprezentatív feladat, különösen, ha az eddigi gyakorlattal szemben a költséges anyag és technológia helyett újabb, korszerű módszereket dolgozunk ki, amelyek egyben a Breuer Marcell Doktori Iskola szellemiségét is hordozza, az innováció, a művészet és az építészet kapcsolatában.
 
A 21. század építőművészetét és tárgyformálási szemléletét meghatározó high-tech funkcionalizmus és dekorativitás harmóniájának innovatív építészeti vagy tárgyi megfogalmazása az építészeti kerámiáiról méltán híres Zsolnay Manufaktúra Zrt. gyártástechnológiájához, anyaghasználatához igazodva. 
A gyár múltja, tradíciói, és az alkalmazott technológiák stabil alapot teremtenek új vonalú épített és tárgyi környezetünkbe illeszthető, korszerűbb formában újjáépülő kerámia tárgyak, alkalmazások tervezéséhez, melyekben az esztétika mellett már a funkció is jelentős szerepet játszik. A Zsolnay Manufaktúra Zrt. sokoldalú, innovatív vállalat mely képes az építészeti termékektől az iparművészeti tárgyakon keresztül a kerámiafestményig hihetetlenül sokféle igényt kielégíteni, épített és tárgyi kultúránkat gazdagító tervezési, fejlesztési programot nyújtva.