University of Pécs logo UP Feit
Breuer Marcell Doctoral School
University of Pécs
Faculty of Engineering and Information Technology

Csodás kilátót építettek fából a pécsi hallgatók

Az alkotótáborairól híres magyar designstúdió, a Hello Wood idén a tokaji borvidék hat településén rendezett Építészmustrát, ahol 150 fiatal összesen 11 projektet készített el fából egy-egy mester keze alatt. Az alkotótáborban részt vettek a Pécsi Tudományegyetem építészhallgatói is Getto Tamás és Sztranyák Gergely vezetésével, és valami csodálatosat alkottak a történelmi borvidéken.

A csapat - Bagó Júlia, Borbély Fruzsina Anna, Búrány Ármin, Fridrih Zsófia, Getto József, Gyüre Lilla Andrea, Kiss Virág, Kovács Norbert Hunor, Szabó Diána és Vári Mihály - egy kedvelt kirándulóhelyre, a mádi Percze tetőre tervezett kilátót. A tető a turisták és a helyiek egyik kedvelt helyszíne, de a növényzet miatt már rég jól jött volna egy kilátó. Mertek nagyot álmodni a pécsiek, és idén meg is valósították a hiánypótló építményt fából.


A kilátóból zavartalanul élvezhetjük a lankás táj panorámáját és a szőlődombokat. Az Imádlak fantázianevű kilátó is a természet szépségében való elmerülésre, meditálásra késztet, miközben kényelmes pihenőt nyújt a kirándulóknak. Piros csigalépcsője már messziről feltűnő turistajelzés is egyben. Talán utalva a mágikus természetvallásokra is, a kilátó közepébe a csigalépcső ölelésébe egy hatalmas sziklát helyeztek el a pécsi alkotók.

A projektet még nyáron valósították meg, egy videót azonban a napokban tettek közzé, mely szépen összefoglalja a munkálatokat.