University of Pécs logo UP Feit
Breuer Marcell Doctoral School
University of Pécs
Faculty of Engineering and Information Technology

III. PROGRACE programozó verseny

Date:

Figyelmükbe ajánljuk a középiskolások és egyetemisták számára megrendezésre kerülő, III. PROGRACE programozó versenyt, amely a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán kerül megrendezésre.

Immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a PROGRACE programozói verseny a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának rendezésében.

A versenyre 24 éves életkor alatti középiskolásokból és egyetemistákból álló 3 fős csapatok jelentkeztek, akik összesen 1.000.000 Ft összértékű értékes nyereményekkel gazdagodnak majd. A verseny fő támogatója a HAUNI Hungária Gépgyártó Kft.

 

Időpont:          2018. december 1. (09:00 – 18:00)

Helyszín:         PTE MIK (7624 Pécs, Boszorkány u. 2.)

 

A verseny célja, lehetőséget biztosítani tehetséges középiskolás diákok és egyetemi hallgatók számára programozási tudásuk megmérettetésére. A verseny találkozási lehetőséget biztosít az informatikával foglalkozó cégek és leendő munkavállalóik számára, valamint érdekes, játékos feladatok megoldásán keresztül felkeltheti, tovább mélyítheti a pályaválasztás előtt álló középiskolások elkötelezettségét a műszaki területek, azon belül is az informatika iránt. Az egyetem falai között eltöltött egész napos verseny során a középiskolás és egyetemi csapatok tagjai megismerkednek egymással és a versenyt szervező egyetemi oktatókkal, az általánosnál specifikusabb képet kaphatnak az egyetemi életről.


Az idei versenyre 21 csapat, 63 fővel adta le nevezését az ország minden részéből, közülük egy a határon túlról, a vajdasági Zentáról érkezik. Érdekesség, hogy egy kizárólag lányokból álló programozó csapatot is fogadhatunk!

Részletek:      https://prograce.hu

 

További információk:

Gyurák Gábor

info@prograce.hu


A program az EFOP-3.4.4-16-2017-00004 „A felsőoktatásba való bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint az MTMI szakok népszerűsítése a Pécsi Tudományegyetemen” projekt támogatásával valósul meg.